Kukorai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Lietuviškos virtuvės pažiba - panašu į žemaičių blynus, bet be mėsos.

Ingredientai

  • Bulvės 8 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Krakmolas 2 šaukštas (-ai)
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Druska 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Išverdame 7 bulves su lupena ir atšalusias sumalame mėsmale arba paprastai, be lupenos išvirtas karštas bulves sugrūdame taip, lyg ruoštume bulvių košę. Į šią masę įdedame druskos, miltų, krakmolo ir grietinės (turi gautis formavimui tinkama tešla - tąsoka, vientisa, lipni).
  2. Įdarui burokine tarka sutarkuojame morkas, 1 bulvę, smulkiai supjaustome svogūną. Viską apkepiname (pirmiausia svogūną, tada bulvę ir morkas) ir pagardiname prieskoniais.
  3. Formuojame "žemaičių blynų" formos blynelius su daržovių įdaru viduje. Kepame keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Galime kepti ir orkaitėje (tuomet, vienai pusei apskrudus, gali tekti apversti, jei kita, dėl orkaitės ypatumų, nevienodai apskrus).
  4. Valgome su grietine arba mėgstamu padažu.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai