Kūčiukai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tradicinis Kūčių patiekalas

Ingredientai

  • Miltai 600 g
  • Cukrus 250 g
  • Margarinas 80 g
  • Aguonos 70 g
  • Mielės 40 g

Eiga

  1. Paruošiame paprastą mielinę tešlą. Išsijojame miltus. Pieną (vandenį) pašildome iki 35 laipsnių teperatūros ir jį suberiame cukrų ir druską. Mieles ištirpiname su trupučiu cukraus, kad suskystėtų ir supilamos į šiltą pieną. Suberiami miltai, aguonos ir minkoma tešla.
  2. Į išminkytą tešlą įmaišomi šiek tiek pašildyti riebalai (jei margarinas, tai išlydome ir kiek atvesiname) ir prieskoniai (druska, aš truputį beriau vanilės). Tešlos paviršius patepamas riebalais (arba pabarstomas miltais), uždengiamas ir kildinama 1-2 val.
  3. Tešla iškilusi, kai jos pasidaro dvigubai daugiau. Formuojame kūčiukus. Nors daug kas kočioja juos. Aš kitą kartą daryčiau kitaip. Nes iškočiojus ir supjausčius,jie gaunasi "kvadratiniai". Kitą kartą , kai kepsiu, darysiu iš tešlos plonyčius volelius ir pjaustysiu mažais gabaliukais, kad įgautų kiek "apvalesnes" formas
  4. Sudėti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!