Kūčių pudingas su medumi ir džiovintais vaisiais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingas, tradicinis, Lietuvos aukštaičių mėgiamas Kūčių stalo valgis.
Ingredientai
- Perlinės Kruopos 250 g
- Razinos 1 stiklinė (-ės)
- Džiovinti abrikosai 1 stiklinė (-ės)
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Perlines kruopas užpilti šaltu vandeniu ir leisti pastovėti per naktį ar bent 3 valandoms.
- Po to pavirinti apie 20 minučių.
- Išvirusias perlines kruopas nusunkti ir perplauti šaltu vandeniu.
- Nuplauti razinas su abrikosais, abrikosus susmulkinti.
- Ištirpinti medų, įberti šiek tiek druskos, užpilti ant vaisių ir išmaišyti. Leisti jam pastovėti, kad džiovinti vaisiai kiek pabrinktų.
- Mišinį užpilti ant kruopų, išmaišyti. Skanaus!