Krevetės su šparagais smidrais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingas ir egzotiškas patiekalas su krevetėmis, tinkantis romantiškoms vakarienėms.
Ingredientai
- Šparagai smidrai 16 vnt
- Šoninė 20 g
- Krevetės 10 vnt
- Alyvuogių aliejus 6 šaukštas (-ai)
- Balzamiko vyno actas 2 šaukštas (-ai)
- Čiobreliai Pagal skonį
- Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Į puodą įpilkite vandens, palaukite kol užvirs, padruskinkite ir pavirkite šparagus 3-5 minutes.
- Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite šoninę (galite susmulkinti, bus kaip spirgučiai), pakepinkite iki taps traški. Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite riebalus popieriniu rankšluostuku.
- Sudėkite padruskintas ir papipirintas krevetes į keptuvę, pakepinkite apie 3-4 minutes kiekvieną pusę, kol gražiai paraus. Užpilkite citrinos sultimis iškepus. Taip pat kartu galite pakepinti ir šparagus smidrus.
- Į nedidelį indą sudėkite pusę šoninės, įpilkite alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, garstyčių, čiobrelių, svogūno, žiupsnelį druskos ir pipirų. Išmaišykite.
- Lėkštėje sudėkite šparagus, šoninę/spirgučius, krevetes gražiai sudėkite ir užpilkite prieš tai gamintu padažu.
- Skanaus!