Krevetės aštriai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Didžiosios tigrinės krevetės 400 g
  • Vynas baltas 100 ml
  • Sojos padažas 5 šaukštas (-ai)
  • Imbieras 1 kubelis (-iai)
  • Čili pipiras 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Medus 1 šaukštas (-ai)
  • Krakmolas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanduo 4 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Šaldytas krevetes atitirpinti.
  2. Sumaišyti baltą vyną, sojų padažą, rudąjį cukrų, įdėti susmulkintus imbierą, čili pipirą, česnako skilteles. Į paruoštą marinatą sudėti krevetes ir laikyti apie porą valandų.
  3. Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, sudėti iš marinato išgriebtas krevetes ir apkepti kelias minutes. Tuomet supilti marinatą, įdėti medų. Vandenyje išmaišyti krakmolą ir supiltį į krevetes, kad padažas būtų tirštesnis. Pakaitinti dar kelias minutes ir galima valgyti su virtais ryžiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!