Krevetės aštriai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Didžiosios tigrinės krevetės 400 g
- Vynas baltas 100 ml
- Sojos padažas 5 šaukštas (-ai)
- Imbieras 1 kubelis (-iai)
- Čili pipiras 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Medus 1 šaukštas (-ai)
- Krakmolas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanduo 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Šaldytas krevetes atitirpinti.
- Sumaišyti baltą vyną, sojų padažą, rudąjį cukrų, įdėti susmulkintus imbierą, čili pipirą, česnako skilteles. Į paruoštą marinatą sudėti krevetes ir laikyti apie porą valandų.
- Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, sudėti iš marinato išgriebtas krevetes ir apkepti kelias minutes. Tuomet supilti marinatą, įdėti medų. Vandenyje išmaišyti krakmolą ir supiltį į krevetes, kad padažas būtų tirštesnis. Pakaitinti dar kelias minutes ir galima valgyti su virtais ryžiais.