Kreminė voveraičių sriuba

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Malonios tekstūros prancūziško stiliaus sriuba su voveraitėmis.

Ingredientai

  • Vištienos sultinys 1400 ml
  • Sviestas 30 g
  • Miltai 20 g
  • Voveraitės 450 g
  • Vidutinis svogūnas (smulkiai pjaustytas) 1 vnt
  • Sviestas 60 g
  • Kiaušinio trynys 3 vnt
  • Grietinėlė 120 ml
  • Brendis 40 ml
  • Šafranas 1 g
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Užvirkite sultinį. Kitame puode ištirpinkite sviestą (30 gr) ir sudėkite miltus, maišydami pakepkite porą minučių (stebėkite, kad miltai nepradėtų ruduoti, kepkite ant mažos ugnies). Karštą sultinį supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Dažnai maišant virkite apie 20 min, kol nugaruos apie ketvirtis skysčio, o masė taps šilkinės tekstūros.
  2. Gerai susmulkinkite grybus ir svogūną, kepkite keptuvėje su trupučiu druskos, ant vidutinės ugnies, kol iš grybų išgaruos vanduo, o svogūnas taps minkštas.
  3. Šafroną sutrinkite tarp pirštų ir sudėkite į brendį. Jį supilkite į grybų masę. Padidinkite ugnį, gerai maišykite ir kepkite, kol brendis pilnai išgaruos. Pravėsusią grybų masę sutrinkite maisto trintuve.
  4. Į sultinį supilkite trintą grybų masę ir legvai pavirkite apie 10 min.
  5. Išplakite kiaušinio trynius kartu su grietinėlė. Pasemkite samtį karštos sriubos ir iš lėto pilkite į kiaušinių mišinį vis gerai pamaišant. Taip įpilkite apie 3-4 samčius. Šiuo būdu kiaušiniai išvirs, bet nesušoks į "kiaušinienę". Tada kiaušinio masę supilkite į likusią sriubą ir truputį pašildykite (tik neužvirkite!).
  6. Išjunkite ugnį, įmaišykite likusį sviestą. Jeigu norite nesmulkintų grybų sriuboje, papildomai galite pakepti kelias voveraites, kol jos praras vandenį, ir pagardinti sriubą. Pateikite su skrudinta prancūziška duona ir taure balto vyno!

Panašūs receptai