Ypatinga kreminė moliūgo sriuba išskobtame moliūge
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Išbandykite fantastišką trintą moliūgų sriubytę. Orams vėstant, labai svarbu šiltu patiekalu pradžiuginti gomurį. Nuostabi sriuba tiek savo skoniu, tiek stulbinančia ir įspūdį paliekančia išvaizda!
Ingredientai
- Sultinys 1 l
- Moliūgas 1 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Čili pipiras 5 g
- Bulvės 1 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Petražolės 15 g
- Imbieras 10 g
Eiga
- Dideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite: moliūgo minkštimą, bulvę, svogūną, česnaką, pipirą ir pavirkite maždaug 40 min.Arba galite viską sutrinti su smulkintuvu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
- Moliūgą nuplaukite, nupjaukite viršų (1/3 moliūgo), išskobkite vidų (kurį galite panaudoti sriubai). Išorines sieneles patepkite aliejumi. Išskobtą moliūgą naudosite kaip dubenėlį sriubai.
- Įkiškite moliūgą į orkaitę ir pakepkite 30 min. Ištraukite, apgobkite rankšluosčiu, kad neatvėstų.
- Puode virusias daržoves sutrinkite smulkintuvu ir dar pavirkite 10 min. Sriubą supilkite į išskobtą moliūgą, užpilkite grietinėlės ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.
- Patiekalą galima apibarstyti tarkuotu sūriu, patiekti su orkaitėje kepintomis batono riekėmis, įtrintomis česnaku.