Ypatinga kreminė moliūgo sriuba išskobtame moliūge

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Išbandykite fantastišką trintą moliūgų sriubytę. Orams vėstant, labai svarbu šiltu patiekalu pradžiuginti gomurį. Nuostabi sriuba tiek savo skoniu, tiek stulbinančia ir įspūdį paliekančia išvaizda!

Ingredientai

  • Sultinys 1 l
  • Moliūgas 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Čili pipiras 5 g
  • Bulvės 1 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Petražolės 15 g
  • Imbieras 10 g

Eiga

  1. Dideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite: moliūgo minkštimą, bulvę, svogūną, česnaką, pipirą ir pavirkite maždaug 40 min.Arba galite viską sutrinti su smulkintuvu.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
  3. Moliūgą nuplaukite, nupjaukite viršų (1/3 moliūgo), išskobkite vidų (kurį galite panaudoti sriubai). Išorines sieneles patepkite aliejumi. Išskobtą moliūgą naudosite kaip dubenėlį sriubai.
  4. Įkiškite moliūgą į orkaitę ir pakepkite 30 min. Ištraukite, apgobkite rankšluosčiu, kad neatvėstų.
  5. Puode virusias daržoves sutrinkite smulkintuvu ir dar pavirkite 10 min. Sriubą supilkite į išskobtą moliūgą, užpilkite grietinėlės ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.
  6. Patiekalą galima apibarstyti tarkuotu sūriu, patiekti su orkaitėje kepintomis batono riekėmis, įtrintomis česnaku.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!