Kraujiniai vėdarai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Ekspertui
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Kraujiniai vėdarai - tradicinis lietuviškas patiekalas, turintis gausybę ištikimų gerbėjų. 

Ingredientai

  • Miežinės kruopos 4 stiklinė (-ės)
  • Sultinys 2 stiklinė (-ės)
  • Taukai 200 g
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Mairūnas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Lašiniai 150 g
  • Svogūno roputės Pagal skonį

Eiga

  1. Miežines kruopas užplikome riebiu sultiniu ir paliekame karštai (galima įkaitintoje orkaitėje), kad išbrinktų. Į išbrinkusias kruopas pridedame gerai išsukto kiaulės kraujo, spirgintų žarnų taukų, smulkiai supjaustyto svogūno, druskos, pipirų, mairūno.
  2. Viską gerai išmaišome ir nekietai prikemšame gerai išvalytas žarnas. Masė turi būti skystoka. Užrišę žarnų galus, paruoštus vėdarus sudedame į riebalais išteptą skardą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 - 1.5 val., kol gražiai parus vėdarų viršus.
  3. Kad vėdarai nesutrūkinėtų, iš pradžių juos kepame žemesnėje temperatūroje. Gražiai apgeltus, juos apverčiame ir baigiame kepti kiek aukštesnėje temperatūroje. Be to, įpusėjus kepti, kad žarnos nesutrūkinėtų, keliose vietose jas reikia subadyti virėjo adata ar kokiu kitu aštriu daiktu.
  4. Ant stalo vėdarus patiekiame supjaustytus gabalėliais ir užpiltus svogūnais bei spirgintais lašinukais.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai