Kotletai bulvių košės lizdeliuose
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Kotletai bulvių košės lizdeliuose
Ingredientai
- Faršas 500 g
- Svogūnas 1 vnt
- Pievagrybiai 6 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Bulvės 8 vnt
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 50 g
- Morkos 1 vnt
- Majonezas 1 šaukštas (-ai)
- Fermentinis sūris 50 g
Eiga
- Įdarui: didelė burokine tarka sutarkuota morka, šaukštas majonezo, druskos, pipirų. Viską sumaišyti.
- Kotletus ruošiame įprastai. Sumaišome visus produktus (faršą, svogūną, pievagrybius, kiaušinį), formuojame nedidelius kotletukus ir kepame aliejuje keptuvėje iš abijų pusių, kol praktiškai bus iškepę.
- Buves išverdame pasūdytame vandenyje. Nukošiame ir gaminame bulvių košę: bulvės sutriname grūstuvu, dedame sviestą ar margariną, sugrūdame, pilame karštą piena ir maišome viska šluotele, kad gautųsi vientisesnė masė.
- Iškepusisu kotletus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apie kiekviena kotleta konditeriniu maišeliu švirkščiame bulvių košę, padarydami kotletui lizdelį. Kotleto viršų paliekame atvirą ir dedame griežinėlį fermentinio sūrio bei šaukštelį morkų įdaro. Beje įdaras gali būti toks, kokį patys sugalvosite - pievagrybio kepurėlė, išleistas žalais kiaušinis, kuris kepimo orkaitėje metu iškeps, megstamų įvairių daržovių ar žalumynų išiniai su sūrių, majonezu ar panašiai.
- Taigi tokius paruoštus kauburėlius šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė ir kepame 20-25 min.