Kopūstų pyragas su grybais
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
#apkepai #daržoviųapkepas #daržoviųpatiekalai #daržoviųpyragas #grybųpatiekalai #vegetariškipatiekalai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Greita, pigu ir skanu! Patiekalas, kurį gamindami niekuomet neapsiriksite, visuomet galėsite improvizuoti turimais produktais: mėsa, grybais, dešrelėmis, ar kitais mėgiamais ingredientais.
Ingredientai
- Mielės 1 pakuotė (-ės)
- Margarinas arba sviestas 200 g
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Nedidelis kopūstas 1 vnt
- Svogūnai 2 vnt
- Grybai 400 g
- Morkos 3 vnt
- Kiaušinis aptepimui 1 vnt
- Miltai 500 g
- Vanduo arba pienas 150 ml
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Išvirkite grybus. Po to pakepinkite juos su svogūnais keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus ar sviesto.
- Susmulkinkite kopūstus (galite naudoti ir raugintus kopūstus), pakepinkite juo keptuvėje, po to sudėkite grybų ir svogūnų mišinį, kurį kepėte prieš tai.
- Pradedame gaminti tešlą. Pirma, mieles ištrinkite su cukrumi ir druska, šiltu vandeniu.
- Kiek vėliau išplakite kiaušinius, supilkite aliejų ir miltus.
- Minkykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų, jeigu reikia įpilkite dar miltų. Pastatykite tešlą ramiai pastovėti 20 minučių, uždengę rankšluosčiu.
- Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite pusę nurodyto margarino kiekio, sulenkite pusiau ir dar kartą iškočiokite.
- Margarinu ar sviestu gerai ištepkite kepimo indą. Tada, tešlą padalinę į dvi dalis, tieskite pirmąją dalį į kepimo indą, sudėkite ant jos įdarą ir uždėkite kitą tešlos dalį. Visus kraštus sulipdykite, prispauskite.
- Tešlos viršų patepkite kiaušinio plakiniu..
- Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Skanaus!
- Patarimas. Kepdami šį pyragą galite drąsiai naudoti sluoksniuotos tešlos lakštus ir gaminti tokį pyragą.