Kopūstų pyragas su grybais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Greita, pigu ir skanu! Patiekalas, kurį gamindami niekuomet neapsiriksite, visuomet galėsite improvizuoti turimais produktais: mėsa, grybais, dešrelėmis, ar kitais mėgiamais ingredientais.

Ingredientai

  • Mielės 1 pakuotė (-ės)
  • Margarinas arba sviestas 200 g
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Nedidelis kopūstas 1 vnt
  • Svogūnai 2 vnt
  • Grybai 400 g
  • Morkos 3 vnt
  • Kiaušinis aptepimui 1 vnt
  • Miltai 500 g
  • Vanduo arba pienas 150 ml
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Išvirkite grybus. Po to pakepinkite juos su svogūnais keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus ar sviesto.
  2. Susmulkinkite kopūstus (galite naudoti ir raugintus kopūstus), pakepinkite juo keptuvėje, po to sudėkite grybų ir svogūnų mišinį, kurį kepėte prieš tai.
  3. Pradedame gaminti tešlą. Pirma, mieles ištrinkite su cukrumi ir druska, šiltu vandeniu.
  4. Kiek vėliau išplakite kiaušinius, supilkite aliejų ir miltus.
  5. Minkykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų, jeigu reikia įpilkite dar miltų. Pastatykite tešlą ramiai pastovėti 20 minučių, uždengę rankšluosčiu.
  6. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite pusę nurodyto margarino kiekio, sulenkite pusiau ir dar kartą iškočiokite.
  7. Margarinu ar sviestu gerai ištepkite kepimo indą. Tada, tešlą padalinę į dvi dalis, tieskite pirmąją dalį į kepimo indą, sudėkite ant jos įdarą ir uždėkite kitą tešlos dalį. Visus kraštus sulipdykite, prispauskite.
  8. Tešlos viršų patepkite kiaušinio plakiniu..
  9. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  10. Skanaus!
  11. Patarimas. Kepdami šį pyragą galite drąsiai naudoti sluoksniuotos tešlos lakštus ir gaminti tokį pyragą.

Panašūs receptai