Konservuotų burokėlių mišrainė su pupelėmis

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Ruošiame atsargas žiemai, tad siūlome išbandyti puikią burokėlių ir pupelių mišrainę.

Ingredientai

  • Virti burokėliai 1 kg
  • Virtos pupelės 1 kg
  • Svogūno 500 g
  • Rauginti agurkai 500 g
  • Lauro lapai 5 vnt
  • Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Aliejus 1 stiklinė (-ės)
  • Pipirai 5 vnt

Eiga

  1. Virtus burokėlius nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.
  2. Pupeles iš vakaro užmerkiame puode su vandeniu. Sekančią dieną dar kartą perplauname švariu vandeniu ir išverdame.
  3. Svogūnus supjaustome, suberiame į gilią keptuvę ir apkepiname aliejuje.
  4. Agurkus smulkiai supjaustome.
  5. Burokėlius, pupeles, svogūnus, agurkus, lauro lapus, druską, pipirus sudedame į troškintuvą ir maišant kaitiname ant žemos ugnies apie 30- 40 min.
  6. Patroškinę sudedame į pasiruoštus švarius stiklainius ir sandariai užsukame.
  7. Parą laiko užsuktus ir apverstus stiklainius laikome šiltai, vėliau nešame į vėsią patalpą.
  8. Labai skanu tiesiog su juoda duona! Taip pat tai - piuikus garnyras prie įvairiausių patiekalų.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai