Konservuotų burokėlių mišrainė su pupelėmis

#garnyrai #salotos #konservavimas #vegetariškipatiekalai #burokėliųsalotos #skaniossalotos #populiariausiossalotos #salotosprievištienos #salotospriemėsos #sveikossalotos #paprastossalotos #kūčiųmišrainės #kalėdinėsmišrainės #skaniosmišrainėsgimtadieniui #mišrainėsšventiniamstalui #mišrainėsžiemai #salotosmišrainės #mišrainėsreceptai #marinuotiburokėliai
Ruošiame atsargas žiemai, tad siūlome išbandyti puikią burokėlių ir pupelių mišrainę.
Ingredientai
- Virti burokėliai 1 kg
- Virtos pupelės 1 kg
- Svogūno 500 g
- Rauginti agurkai 500 g
- Lauro lapai 5 vnt
- Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Pipirai 5 vnt
Eiga
- Virtus burokėlius nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.
- Pupeles iš vakaro užmerkiame puode su vandeniu. Sekančią dieną dar kartą perplauname švariu vandeniu ir išverdame.
- Svogūnus supjaustome, suberiame į gilią keptuvę ir apkepiname aliejuje.
- Agurkus smulkiai supjaustome.
- Burokėlius, pupeles, svogūnus, agurkus, lauro lapus, druską, pipirus sudedame į troškintuvą ir maišant kaitiname ant žemos ugnies apie 30- 40 min.
- Patroškinę sudedame į pasiruoštus švarius stiklainius ir sandariai užsukame.
- Parą laiko užsuktus ir apverstus stiklainius laikome šiltai, vėliau nešame į vėsią patalpą.
- Labai skanu tiesiog su juoda duona! Taip pat tai - piuikus garnyras prie įvairiausių patiekalų.
- Skanaus!