Konservuotos cukinijos

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Puikus būdas panaudoti cukinijas ir pasiruošti daržovių atsargas žiemai.

Ingredientai

  • Cukinijos (plonai supjaustytos) 1 kg
  • Svogūnai (smulkiai supjaustyti) 250 g
  • Druska 70 g
  • Cukrus 400 g
  • Obuolių sidro actas 480 ml
  • Salierų sėklos 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Geltonosios garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Garstyčių sėklos 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Supjaustytą cukiniją ir svogūnus sudėkite į indą, užpilkite vandeniu ir suberkite druską, pamaišykite, kad druska ištirptų. Daržoves mirkykite mažiausiai 2 val. Nupilkite vandenį ir sudėkite daržoves į karščiui atsparų indą.
  2. Ant viryklės užvirkite actą, cukrų, saliero sėklas, ciberžolės miltelius, garstyčias, garstyčių sėklas. Šį mišinį supilkite ant cukinijų ir svogūnų. Palaikykite dar mažiausiai 2 val. Po to visą šį mišinį dėkite ant viryklės ir užvirkite (pavirkite 3 min.).
  3. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius karštame vandenyje mažiausiai 5 min. Į stiklainius sudėkite cukinijos ir svogūnų mišinį, užpilkite marinavimo skysčiu (palikite maždaug 1 cm tarpą nuo stiklainio viršaus). Stiklainius užsukite.
  4. Juos dėkite į indą su verdančiu vandeniu, palikite apie 5 cm tarpus tarp stiklainių, užpilkite verdančiu vandneiu, kad stiklainiai būtų pilnai apsemti. Virkite juos apie 10 min. Išimkite, padėkite ant medžiaga iškloto paviršiaus, kad atvėstų. Atvėsusius laikykite tamsioje, sausoje patalpoje iki 1 metų. Po 24 val. jau galima mėgautis konservuotom cukinijom.

Panašūs receptai