Konservuotos cukinijos
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Puikus būdas panaudoti cukinijas ir pasiruošti daržovių atsargas žiemai.
Ingredientai
- Cukinijos (plonai supjaustytos) 1 kg
- Svogūnai (smulkiai supjaustyti) 250 g
- Druska 70 g
- Cukrus 400 g
- Obuolių sidro actas 480 ml
- Salierų sėklos 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Geltonosios garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Garstyčių sėklos 2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Supjaustytą cukiniją ir svogūnus sudėkite į indą, užpilkite vandeniu ir suberkite druską, pamaišykite, kad druska ištirptų. Daržoves mirkykite mažiausiai 2 val. Nupilkite vandenį ir sudėkite daržoves į karščiui atsparų indą.
- Ant viryklės užvirkite actą, cukrų, saliero sėklas, ciberžolės miltelius, garstyčias, garstyčių sėklas. Šį mišinį supilkite ant cukinijų ir svogūnų. Palaikykite dar mažiausiai 2 val. Po to visą šį mišinį dėkite ant viryklės ir užvirkite (pavirkite 3 min.).
- Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius karštame vandenyje mažiausiai 5 min. Į stiklainius sudėkite cukinijos ir svogūnų mišinį, užpilkite marinavimo skysčiu (palikite maždaug 1 cm tarpą nuo stiklainio viršaus). Stiklainius užsukite.
- Juos dėkite į indą su verdančiu vandeniu, palikite apie 5 cm tarpus tarp stiklainių, užpilkite verdančiu vandneiu, kad stiklainiai būtų pilnai apsemti. Virkite juos apie 10 min. Išimkite, padėkite ant medžiaga iškloto paviršiaus, kad atvėstų. Atvėsusius laikykite tamsioje, sausoje patalpoje iki 1 metų. Po 24 val. jau galima mėgautis konservuotom cukinijom.