Koldūnai „atgal į praeitį“
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 200 g
- Vanduo Pagal skonį
- Varškė 1 pakuotė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Mėta Pagal skonį
- Grietinė Pagal skonį
- Sviestas Pagal skonį
- Česnakinė druska Pagal skonį
Eiga
- Sumaišyti ir išminkyti tešlą. Ją padalinti į 4 dalis.
- 1 dalį plonai iškočiojus užtiesti ant koldūnų gaminimo formos.
- Į kiekvieną koldūno akutę įdėti įdarą
- 2 dalį iškočioti ir užtiesti ant gaminimo formos su tešla ir įdaru
- Užspausti su kočėlu 2 dalį ir apvertus formą tiesiog iškratyti mažučius ir gražius koldūnus.
- Tą patį padaryti su likusia tešla.
- Koldūnus dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 7-8 min.
- Į indą kur dėsime išvirtus,įdedame sviesto, grietinės, česnakinės koldūnų druskos ir sudedame išvirtus koldūnus