Klasikinis karštas vynas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Karštas vynas sušildys darganais ir šaltais žiemos vakarais, o namai pakvis tikromis Kalėdomis ir jų laukimu.
Ingredientai
- Vanduo 2 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Cinamono lazdelės 1 vnt
- Apelsinai 1 vnt
- Gvazdikėliai 10 vnt
- Vynas raudonas 750 ml
Eiga
- Puode maišydami pakaitinkite vandenį, cukrų ir cinamoną, aplesiną peiliu padalinkite pusiau ir išspauskite jo sultis į kaitinamą puodą. Gvazdikėlius įbeskite į apelsino žievę ir meskite ją į puodą. Kartais pamaišydami kaitinkite puodo turinį apie ~20 min. kol skystis pavirs klampiu sirupu.
- Supilkite vyną ir pakaitinkite jį (bet neužvirkite, antraip vynas praranda didelę aromato dalį) uždengę puodą dangčiu.
- Įkaitus vynui nukaiskite puodą, ištraukite žievelę su gvazdikėliais ir patiekite gėrimą.
- Gražaus ir jaukaus vakaro!