Klasikinis karštas vynas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Karštas vynas sušildys darganais ir šaltais žiemos vakarais, o namai pakvis tikromis Kalėdomis ir jų laukimu.

Ingredientai

  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Cinamono lazdelės 1 vnt
  • Apelsinai 1 vnt
  • Gvazdikėliai 10 vnt
  • Vynas raudonas 750 ml

Eiga

  1. Puode maišydami pakaitinkite vandenį, cukrų ir cinamoną, aplesiną peiliu padalinkite pusiau ir išspauskite jo sultis į kaitinamą puodą. Gvazdikėlius įbeskite į apelsino žievę ir meskite ją į puodą. Kartais pamaišydami kaitinkite puodo turinį apie ~20 min. kol skystis pavirs klampiu sirupu.
  2. Supilkite vyną ir pakaitinkite jį (bet neužvirkite, antraip vynas praranda didelę aromato dalį) uždengę puodą dangčiu.
  3. Įkaitus vynui nukaiskite puodą, ištraukite žievelę su gvazdikėliais ir patiekite gėrimą.
  4. Gražaus ir jaukaus vakaro!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!