Klasikinis humusas

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Humusas - vienas iš paprasčiausių ir skaniausių padažų (užtepėlių), kuris puikiai tinka kaip užkandis su morkomis ar salierais, taip pat su mėgstama duona ar naudoti kaip padažą salotom. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Konservuoti avinžirniai 200 g
  • Česnako skiltelės 1 vnt
  • Tahini padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Gaminimas labai paprastas – visus ingredientus sumalame iki vientisos glotnios masės.
  2. Papuošimui pasilikite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, dar galite berti mėgstamas sėklas ar raudonosios paprikos miltelius.
  3. Nebijokite ekperimentuoti su humusu, pasigaminę klasikinę jo versiją visada papildomai galite dėti saulėje džiovintų pomidorų, virtų burokėlių ar morkų.

Panašūs receptai