Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 16, 2019
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Lengvai paruošiamas klasikinis obuolių pyragas. Itin skanu su vaniliniais ledais:)
Ingredientai
- Miltai 320 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Šaltas vanduo 8 šaukštas (-ai)
- Atšaldytas sviestas 225 g
- Obuoliai 12 vnt
- Rudasis cukrus 110 g
- Miltai (obuolių įdarui) 2 šaukštas (-ai)
- Maltas cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Gaminame tešlą: dideliame inde sumaišome miltus, cukrų ir druską. Sutarkuojame atšaldytą sviestą, įpilame šaltą vandenį ir maišome tešlą, kol visi ingredientai taps vientisa mase. Padaliname tešlą į dvi lygias dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą bent 30 min.
- Gaminame obuolių įdarą: obuolius nulupame, supjaustome ir sumaišome su ruduoju cukrumi, cinamonu ir miltais.
- Išimame tešlą iš šaldytuvo ir truputį palaikome kambario temperatūroje.
- Stalą pabarstome miltais ir iš vieno tešlos gabaliuko iškočiojame apskritimo formos lakštą (tešla turėtų užlipti ant formos sienučių, receptas pritaikytas 20 cm skersmens formai). Gautą lakštą įtiesiame į kepimo formą. Ant viršaus supilame obuolių įdarą. Antrą gabaliuką iškočiojame stačiakampio formos ir supjaustome 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Jas tiesiame ant pyrago viršaus grotelių raštu. Prieš dedant pyragą kepti, galime jo viršų patepti kiaušinio plakiniu - tai pyragui suteiks gražaus blizgesio.
- Pyragą kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol tešla tampa gražios auksinės spalvos.
- Tradiciskai amerikiečiai obuolių pyragą valgo kartu su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
- Skanaus:)