Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Lengvai paruošiamas klasikinis obuolių pyragas. Itin skanu su vaniliniais ledais:) 

Ingredientai

  • Miltai 320 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Šaltas vanduo 8 šaukštas (-ai)
  • Atšaldytas sviestas 225 g
  • Obuoliai 12 vnt
  • Rudasis cukrus 110 g
  • Miltai (obuolių įdarui) 2 šaukštas (-ai)
  • Maltas cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Gaminame tešlą: dideliame inde sumaišome miltus, cukrų ir druską. Sutarkuojame atšaldytą sviestą, įpilame šaltą vandenį ir maišome tešlą, kol visi ingredientai taps vientisa mase. Padaliname tešlą į dvi lygias dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą bent 30 min.
  2. Gaminame obuolių įdarą: obuolius nulupame, supjaustome ir sumaišome su ruduoju cukrumi, cinamonu ir miltais.
  3. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir truputį palaikome kambario temperatūroje.
  4. Stalą pabarstome miltais ir iš vieno tešlos gabaliuko iškočiojame apskritimo formos lakštą (tešla turėtų užlipti ant formos sienučių, receptas pritaikytas 20 cm skersmens formai). Gautą lakštą įtiesiame į kepimo formą. Ant viršaus supilame obuolių įdarą. Antrą gabaliuką iškočiojame stačiakampio formos ir supjaustome 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Jas tiesiame ant pyrago viršaus grotelių raštu. Prieš dedant pyragą kepti, galime jo viršų patepti kiaušinio plakiniu - tai pyragui suteiks gražaus blizgesio.
  5. Pyragą kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol tešla tampa gražios auksinės spalvos.
  6. Tradiciskai amerikiečiai obuolių pyragą valgo kartu su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai