Kiškio pyragas Šv. Velykoms
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Ar kepate ypatingus pyragus velykoms? Jei ne, siūlome išbandyti šį receptą ir lai tai tampa dar viena šeimos tradicija.
Ingredientai
- Pienas 1 l
- Cukrus 1 kg
- Aliejus 500 g
- Kiaušiniai 10 vnt
- Kiaušinių tryniai 3 vnt
- Mielės 150 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Razinos 200 g
- Vanilinis cukrus 2 pakuotė (-ės)
- Brendis 2 šaukštas (-ai)
- Miltai 2.5 kg
Eiga
- Kiaušinius sumušti į dubenį, sudėti pjaustytą sviestą, cukrų, aliejų, kiaušinių trynius, mieles, užpilti šiltu pienu išmaišyti ir palikti 8-12 valandų šiltai pastovėti;
- Po to sudėti druską, mirkytas razinas, vanilinį cukrų, brendį ir miltus;
- Tešlą gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų, rankas rekomenduojama suvilgyti aliejumi;
- Kai tešla bus išminkyta palikti 90 min. šiltai pastovėti, kad padvigubėtų;
- Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formas, ji turėtų užimti 1/3 kepimo indo. Palikti dar pastovėti kol pakils tešla iki kepimo indo viršaus ir kepti 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos;
- Kaip pyragaičiai atvės papuošti glazūra ir pabarstais.