Kibinai su aviena
Porcijos:
                4 porcijos
            Sudėtingumas:
                Pradedančiajam
            Paruošimo laikas:
                2 val. 30 min.
            
Dar nė vienos Kalėdos nepraėjo be šių skaniųjų kibinų.
Ingredientai
- Miltai 900 g
 - Sviestas 300 g
 - Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
 - Aviena 500 g
 - Kiaušinis 5 vnt
 - Svogūno 1 vnt
 
Eiga
- Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu.
 - Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos.
 - Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 valandas.
 - Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną - mažais gabalėliais. Įberkite prieskonių ir įpilkite kelis šaukštus vandens.
 - Tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir perlenkę perpus suspauskite ir sukite pynutę (lyg darydami virtinius).
 - Sudėkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 25 minučių gerai įkaitintoje orkaitėje.