Kibinai su aviena
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Dar nė vienos Kalėdos nepraėjo be šių skaniųjų kibinų.
Ingredientai
- Miltai 900 g
- Sviestas 300 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Aviena 500 g
- Kiaušinis 5 vnt
- Svogūno 1 vnt
Eiga
- Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu.
- Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos.
- Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 valandas.
- Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną - mažais gabalėliais. Įberkite prieskonių ir įpilkite kelis šaukštus vandens.
- Tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir perlenkę perpus suspauskite ir sukite pynutę (lyg darydami virtinius).
- Sudėkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 25 minučių gerai įkaitintoje orkaitėje.