Kibinai su aviena

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Dar nė vienos Kalėdos nepraėjo be šių skaniųjų kibinų.

Ingredientai

  • Miltai 900 g
  • Sviestas 300 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Aviena 500 g
  • Kiaušinis 5 vnt
  • Svogūno 1 vnt

Eiga

  1. Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu.
  2. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos.
  3. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 valandas.
  4. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną - mažais gabalėliais. Įberkite prieskonių ir įpilkite kelis šaukštus vandens.
  5. Tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir perlenkę perpus suspauskite ir sukite pynutę (lyg darydami virtinius).
  6. Sudėkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 25 minučių gerai įkaitintoje orkaitėje.

Panašūs receptai