Kibinai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Burnoje tirpstantys naminiai kibinai – karaimų nacionalinis patiekalas. Lengva, greita, skanu ir sotu.Yra daug įvairių kibinų receptų, tačiau šitą jau naudoju 2 metus ir net nenoriu nieko keisti :)
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 500 g
- Margarinas 200 g
- Grietinė 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Kiaulienos faršas 400 g
- Svogūnas 1 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius. Įberiame kelis žiupsnelius druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve dvi valandas.
- Kiaulieną sukapojame nedideliais kubeliais (arba naudojame faršą, bet tikriems kibinams geriau smulkinti mėsą), pasmulkiname svogūną. Įberiame prieskonius, įpilame 4 šaukštus vandens ir sumaišome. Iš tešlos formuojame paplotėlius, į kurių vidurį dedame maždaug šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau, suspaudžiame ir kraštus užsukame lyg pynutę.
- Sudedame į riebalais išteptą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos įkaitintoje orkaitėje. Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi maždaug 15 kibinų.