Kiaulienos troškinys
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 7, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Šis ypatingas troškinys gaminamas pagal seną močiutės receptą.
Ingredientai
- Kiauliena 450 g
- Svogūnai 2 vnt
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grūdėtosios garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 100 ml
- Čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Petražolės 3 šaukštas (-ai)
- Obuolių sultys 300 ml
- Pipirai 1 žiupsnelis
Eiga
- Kiaulieną supjaustome vienodo dydžio gabaliukais. Pagardiname druska, pipirais, apvoliojame miltuose ir apkepiname keptuvėje su lašeliu aliejaus.
- Apkeptą mėsą išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę.
- Svogūnus supjaustome griežinėliais, apkepiname keptuvėje, kol suminkštės. Suberiame atgal į keptuvę kiaulieną, supilame obuolių sultis, sudedame čiobrelius ir ant mažos ugnies troškiname apie 60 min.
- Kai mėsa išsitroškina, sudedame garstyčias, po 5 min. supilame grietinėlę ir pamaišome.
- Prieš patiekdami, pabarstome smulkintomis petražolėmis.
- Skanaus:)