Kiaulienos troškinys

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Šis ypatingas troškinys gaminamas pagal seną močiutės receptą.

Ingredientai

  • Kiauliena 450 g
  • Svogūnai 2 vnt
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grūdėtosios garstyčios 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 100 ml
  • Čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Petražolės 3 šaukštas (-ai)
  • Obuolių sultys 300 ml
  • Pipirai 1 žiupsnelis

Eiga

  1. Kiaulieną supjaustome vienodo dydžio gabaliukais. Pagardiname druska, pipirais, apvoliojame miltuose ir apkepiname keptuvėje su lašeliu aliejaus.
  2. Apkeptą mėsą išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę.
  3. Svogūnus supjaustome griežinėliais, apkepiname keptuvėje, kol suminkštės. Suberiame atgal į keptuvę kiaulieną, supilame obuolių sultis, sudedame čiobrelius ir ant mažos ugnies troškiname apie 60 min.
  4. Kai mėsa išsitroškina, sudedame garstyčias, po 5 min. supilame grietinėlę ir pamaišome.
  5. Prieš patiekdami, pabarstome smulkintomis petražolėmis.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai