Kiaulienos šašlykas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Labai minkštas ir skanus.
Ingredientai
- Kiaulienos sprandinė 2 kg
- Svogūnas 3 vnt
- Majonezas 250 g
- Citrina 2 vnt
Eiga
- Kiaulienos sprandinę pjaustyti gabaliukais. Barstyti mėgstamais prieskoniais, gerai išmaišyti.
- Svogūnus smulkinti pusžiedžiais. Ant mėsos dėti majonezą, spausti citrinos sultis ir labai gerai išmaigyti rankomis. Pabaigoje dėti svogūnus, dar kartą gerai maigyti. Palikti per naktį šaldytuve,galima ir ilgiau,nes kuo ilgiau pastovi, tuo skanesni. Kepti lauke, aplaistant alumi ar sausu vynu, kaip kam patinka. Mėsa iškepa labai minkšta.
- Prie šašlyko labai tinka virti ryžiai,kečupas,svogūnai iš marinato.Druskos į šašlyką marinuojant dėti nereikia.
- Prie šašlyko labai skanu ir agurkėliai. Agurkėlius (2-3) švariai nuplauti, supjaustyti išilgai norimo dydžio skiltelėmis. Česnako(pagal skonį) skilteles nulupti ir pjaustyti labai smulkiai. Krapus smulkinti. Druską barstyti ant agurkų, berti krapus, česnaką, sumaišyti ir palikti (galima ir per naktį ).
- Skanaus!!!