Kiaulienos kepsnys su peperonata
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus kiaulienos kepsnys.
Ingredientai
- Kiaulienos sprandinė 600 g
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Balzaminis actas 7 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
- Geltonoji paprika 1 vnt
- Raudonoji paprika 1 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Bazilikas Pagal skonį
- Raudonėlis Pagal skonį
Eiga
- Kiaulienos sprandinės pjausnius įtriname druska, pipirais, bazilikais ir balzamiko actu. Geriausia būtų duoti mėsai kelias valandas pasimarinuoti. Marinuotos mėsos skonis tikrai yra kitoks ir dėl jo verta palaukti.
- Mėsos kepsnius keptuvėje gerai apkepame iš abiejų pusių (maždaug po 5 minutes kiekvieną pusę). Mėsa turi gražiai apskrusti. Tada kepsnius dar dedame į orkaitę ant grotelių ir kepame apie 10 minučių.
- Įkaitiname aliejų keptuvėje, sudedame juostelėmis supjaustytas paprikas. Jas trumpai pakepiname maišydami. Tada sudedame smulkiai supjaustytą česnaką ir supjaustytus svogūnėlius, įberiame baziliko ir raudonėlio. Kepiname apie 7 minutes. Galiausiai pilame balzamiko acto ir dar šiek tiek pakepiname, kad actas nugaruotų. Įberiame truputį druskos ir išmaišome. Viskas. Galime iš orkaitės traukti kepsnius ir dėti ant peperonatos.