Kiaulienos kepsnys su obuolių sidro padažu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kiaulienos kepsnio receptas.
Ingredientai
- Kiaulienos nugarinė 4 vnt
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Paukštienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vorčesterio padažas 3 šaukštas (-ai)
- Obuolių sidras 250 ml
- Cheresas 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
- Naudodami keptuvę, kurią galima kišt į orkaitę, ant viryklės įkaitinkite aliejų. Tuo tarpu išpjovas apibarstykite druska, pipirais, česnakinais prieskoniais ir vištienos prieskoniais. Karštame aliejuje apkepkite kol abi pusės paruduos. Mėsos gabaliukus apšlakstykite Vorčesterio padažu ir į keptuvę supilkite obuolių sidrą.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje dar 30 minučių.
- Ištraukite mėsą, o keptuvę perkelkite ant viryklės ant vidutinės ugnies. Supilkite vyną ir maišydami virinkite kol padažas sutirštės.
- Patiekite padažą užpylę ant mėsos.