Kiaulienos kepsnys su abrikosais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Egzotiškas kiaulienos kepsnys, tinkantis ir šventiniams pietums.
Ingredientai
- Abrikosai 1 skardinė (-ės)
- Kiaulienos nugarinė 4 vnt
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Kukurūzų miltai 1 šaukštas (-ai)
- Vanduo 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Kiti mėgstami preiskoniai Pagal skonį
Eiga
- Mėsą valandą prieš pamarinuokite padruskinę, papipirinę ir užbarstę susmulkinto česnako.
- Abrikosus susmulkinkite su virtuviniu kombainu arba mikseriu. Didelėje keptuvėje apkepkite kiaulienos išpjovą vidutiniame karštyje iki parudavimo ir tada sudėkite smulkintus abrikosus. Kaitinkite iki užvirimo ir tada primažinkite ugnį. Uždenkite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių arba kol mėsos sultys taps skaidrios.
- Mėsą ištraukite ir laikykite šiltai. Atskirai sumaišykite krakmolą su šaltu vandeniu; mišinį supilkite į keptuvėje likusius abrikosus. Kaitinkite iki užvirs; virkite ir maišykite 1 minutę arba kol sutirštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Patiekite padažą užpylę ant mėsos.