Kiaulienos kepsniai su imbierų ir sojos marinatu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingas kiaulienos kepsnių receptas su imbierų ir sojos marinatu, nededant nei druskos nei pipirų, mėsą marinuojant tik skaniame marinate, kuris taip pat naudojamas kaip padažas.
Ingredientai
- Supjaustyta kepsnių mėsa 6 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Takuota imbieras 2 šaukštas (-ai)
- Soja 100 ml
- Kečiupas 6 šaukštas (-ai)
- Apelsinų sultys 100 ml
- Sezamo aliejus 80 ml
- Medus 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Sumaišykite visus turimus ingredinetus kartu. Pusę marinato dėkite ant mėsos ir palikite marinuotis per naktį.
- Kitą pusę marinato pasilikite kepimui ir kaip padažui kepsniams iškepus.
- Kepsnius kepkite ant griliaus, keptuvėje arba orkaitėje. Jeigu kepate ant griliaus ar keptuvėje, kepkite kiekvieną pusę maždaug po 8 minutes.
- Kartu galite kepti ir mėgstamas daržoves, tik jas patartina aptepti aliejumi ir padruskinti, papipirinti.
- Skanaus!