Kiauliena saldžiarūgščiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ne tik skanūs, bet ir spalvingi pietūs.
Ingredientai
- Kiauliena 400 g
- Geltonoji paprika Pagal skonį
- Raudonoji paprika Pagal skonį
- Žalioji paprika Pagal skonį
- Morkos 1 vnt
- Marinuoti ananasai 4 riekė (-ės)
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
- Actas 1 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
- Imbieras 30 g
- Kukurūzų krakmolas 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Kiaulieną supjaustyti gabalėliais. Mėsą sudėti į indą, įdėti kiaušinio trynį, 1 v. š. kukurūzų krakmolo, įpilti sojos padažą ir truputį vandens. Viską gerai išmaišyti ir palikti maždaug pusvalandžiui marinuotis.
- Kol marinuojasi mėsą, paruošti daržoves. Papriką supjaustyti kvadratėliais, konservuoto ananaso griežinėlius - nedideliais gabalėliais. Morką supjaustyti plonomis juostelėmis, o po to - kvadratėliais.
- Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejų, sudėti kukurūzų krakmole apvoliotus kiaulienos gabalėlius. Mėsą apkepti, kol gražiai apskrus. Apkepusią mėsą išimti iš keptuvės.
- Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėti plonais šiaudeliais supjaustytą imbierą ir trumpai apkepti. Tuomet sudėti papriką ir morkas. Apkepti. Įdėti ananaso gabalėlius. Trumpai viską apkepti.
- Į keptuvę įpilti actą, išmaišyti. Tuomet suberti cukrų ir vėl viską išmaišyti, įdėti pomidorų padažą, išmaišyti. 2 a. š. kukurūzų krakmolo išmaišyti nedideliame kiekyje vandens ir supilti į keptuvę. Įpilti vandens, kad gautųsi norimo tirštumo padažas, pamaišyti. Pabaigai sudėti iškeptus kiaulienos gabalėlius ir viską gerai išmaišyti. Trumpai pakaitinus, kiaulieną pateikti su virtais ryžiais.