Kiauliena kiniškai

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
30 min.

Kai norisi kažko egzotiško, o taip tingisi eiti į restoraną. Likime namuose ir pasigaminkime patys!

Ingredientai

  • Kiauliena 350 g
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Krakmolas 50 g
  • Aliejus 1 l
  • Poras 10 g
  • Imbieras 3 g
  • Degtinė 15 ml
  • Sojos padažas 10 ml
  • Cukrus 100 g
  • Obuolių actas 75 ml
  • Sezamų aliejus 15 ml

Eiga

  1. Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplauname ir supjaustome juostelėmis (maždaug 4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio).
  2. Pirmame dubenelėyje suplakame baltymus ir sumaišome su krakmolu (ištirpintu 2 šaukštuose vandens), įdedame druskos.
  3. Antrajame dubenėlyje sumaišome obuolių actą, cukrų, druską, degtinę, imbierą, sezamo aliejų ir sojų padažą.
  4. Aliejų užverdame atskirame puode.
  5. Kiaulienos juosteles apvoliojame suplaktame baltymo, krakmolo ir druskos mišinyje (pirmajame dubenėlyje).
  6. Į verdantį aliejų sudedame apvoliotas juosteles ir kepame, kol jos taps auksinės spalvos (maždaug apie 15 min.). Iškeptas juosteles išimame iš puodo.
  7. Iš puodo, kuriame kepė juostelės, pasemiame 50 g aliejaus, sumaišome su antrojo dubenėlio ingredientais ir šioje masėje atskirai dar patroškiname keptas juosteles apie 1 minutę.
  8. Patiekiame su ryžiais.
  9. Skanaus:)

Panašūs receptai