Kiauliena kiniškai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kai norisi kažko egzotiško, o taip tingisi eiti į restoraną. Likime namuose ir pasigaminkime patys!
Ingredientai
- Kiauliena 350 g
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Krakmolas 50 g
- Aliejus 1 l
- Poras 10 g
- Imbieras 3 g
- Degtinė 15 ml
- Sojos padažas 10 ml
- Cukrus 100 g
- Obuolių actas 75 ml
- Sezamų aliejus 15 ml
Eiga
- Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplauname ir supjaustome juostelėmis (maždaug 4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio).
- Pirmame dubenelėyje suplakame baltymus ir sumaišome su krakmolu (ištirpintu 2 šaukštuose vandens), įdedame druskos.
- Antrajame dubenėlyje sumaišome obuolių actą, cukrų, druską, degtinę, imbierą, sezamo aliejų ir sojų padažą.
- Aliejų užverdame atskirame puode.
- Kiaulienos juosteles apvoliojame suplaktame baltymo, krakmolo ir druskos mišinyje (pirmajame dubenėlyje).
- Į verdantį aliejų sudedame apvoliotas juosteles ir kepame, kol jos taps auksinės spalvos (maždaug apie 15 min.). Iškeptas juosteles išimame iš puodo.
- Iš puodo, kuriame kepė juostelės, pasemiame 50 g aliejaus, sumaišome su antrojo dubenėlio ingredientais ir šioje masėje atskirai dar patroškiname keptas juosteles apie 1 minutę.
- Patiekiame su ryžiais.
- Skanaus:)