Keptų pomidorų padažas su česnaku
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Koncentruoto skonio padažas, kurį padeda išgauti lėtas pomidorų kepimas.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Pomidorai 1 kg
- Druska, malti pipirai Pagal skonį
- Česnakų skiltelės 8 vnt
- Sviestas 60 g
Eiga
- Įkatinkite orkaitę iki 170 laipsnių C. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi (taip pat galite į indą įtiesti folijos ir ją patepti aliejumi).
- Pomidorus supjaustykite panašaus storio griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite šaukštą alyvuogių aliejaus, trintus / smulkintus česnakus, šaukštelį druskos ir pipirų. Sviestą supjaustykite mažais bagaliukais ir paskirstykite ant pomidorų.
- Pomidorus kepkite apie 2-3 val. Jeigu norite skystesnio padažo - kepkite trumpiau (tol kol pomidorai suminkštės ir išskirs sultis), o jeigu norite tirštesnio - kepkite ilgiau (kol pomidorai apskrus, o sulčių kiekis sumažės).
- Paruoštą padažą galite sutrinti, jeigu norit, kad jis būtų glotnus ir be pomidorų gabaliukų. Jį galite laikyti šaldytuve, užšaldyti arba užkonservuoti.