Keptos bulvės su mėsos kukuliais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Tarkuotos keptos bulvės su mėsos kukuliais. Skonis tikrai nustebins net didžiausius gurmanus. Kodėl gi nepasigaminus? 

Ingredientai

  • Malta mėsa 500 g
  • Bulvės 1 kg
  • Vyšniniai pomidoriukai 300 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Morka 1 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Manų kruopos 3 šaukštas (-ai)
  • Majonezas 5 šaukštas (-ai)
  • Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Garstyčios 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Krapai Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną, išspaustą česnaką, tarkuotą morką, apibarstome viską šaukšteliu ciberžolės ir leidžiame atvėsti.
  2. Bulves sutarkuojame per burokinę tarką, įdedame majonezo, garstyčių, įmušame kiaušinius, įdedame manų kruopas, druskos ir pipirų, smulkintų krapų ir viską išmaišome. Suberiame kepintus svogūnus su morkomis, dar kartą viską permaišome.
  3. Iš maltos mėsos suformuojame mažus mėsos kukulius.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu, sudedame tarkuotas bulves, ant viršaus dedame mėsos kukulius ir pomidoriukus, šiek tiek juos įspaudžiant į tarkuotų bulvių masę.
  5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai