Keptos bulvės su mėsos kukuliais
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 16, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tarkuotos keptos bulvės su mėsos kukuliais. Skonis tikrai nustebins net didžiausius gurmanus. Kodėl gi nepasigaminus?
Ingredientai
- Malta mėsa 500 g
- Bulvės 1 kg
- Vyšniniai pomidoriukai 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Morka 1 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Manų kruopos 3 šaukštas (-ai)
- Majonezas 5 šaukštas (-ai)
- Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Garstyčios 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną, išspaustą česnaką, tarkuotą morką, apibarstome viską šaukšteliu ciberžolės ir leidžiame atvėsti.
- Bulves sutarkuojame per burokinę tarką, įdedame majonezo, garstyčių, įmušame kiaušinius, įdedame manų kruopas, druskos ir pipirų, smulkintų krapų ir viską išmaišome. Suberiame kepintus svogūnus su morkomis, dar kartą viską permaišome.
- Iš maltos mėsos suformuojame mažus mėsos kukulius.
- Kepimo indą ištepame sviestu, sudedame tarkuotas bulves, ant viršaus dedame mėsos kukulius ir pomidoriukus, šiek tiek juos įspaudžiant į tarkuotų bulvių masę.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos.
- Skanaus:)