Kepti pastarnokai
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Keptų pastarnokų troškinys, kurį galima valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie kitų patiekalų.
Ingredientai
- Pastarnokas 2 vnt
- Pomidorai 4 vnt
- Svogūno roputės 2 vnt
- Aliejus Pagal skonį
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Citrinos rūgštis Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Pastarnokus išverdame pasūdytame ir truputį parūgštintame vandenyje. Išvirusius pastarnokus nulupame, supjaustome griežinėliais, apvoliojame miltuose ar džiūvėsėliuose ir pakepiname įkaitintame aliejuje, kol pagels.
- Svogūnus supjaustome žiedeliais ir taip pat pakepiname aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Ant jų sudedame skiltelėmis supjaustytus nuluptus pomidorus arba pomidorų tyrę, paskaniname prieskoniais, druska ir paliekame troškintis uždengtame puode.
- Ištroškintas daržoves sudedame ant keptų pastarnokų, apibarstome smulkiai supjaustytais krapais ar petražolėmis ir patiekiame ant stalo.
- Skanaus:)