Kepti burokai su silke ir grybais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šis receptas man be proto brangus, nes jį mano mamai, o dabar ir man perdavė mano močiutė. Šis patiekalas toks skanus, kad kasmet praėjus Kūčioms pešamės dėl jo likučių. Tiesiog kepti burokai, silkė ir grybai taip gerai dera, kad tai neabejotinai pats skaniausias Kūčių patiekalas. 

Ingredientai

  • Burokai 6 vnt
  • Silkė sūdyta 2 vnt
  • Grybai marinuoti, arba džiovinti Pagal skonį
  • Citrinų sultys 1 g
  • Druskos 2 žiupsnelis

Eiga

  1. Išverdame burokus, nulupame ir stambiai supjaustome.
  2. Gabalėliais supjaustome silkę.
  3. Į aukštą keptuvę sudedame pjaustytus burokus, įpilame citrinų sulčių, padruskiname ir troškiname ant žemos ugnies apie 30 min. Nepamirškite kartas nuo karto pamaišyti.
  4. Į pabaigą troškinimo sudedame pjaustytą silkę ir džiovintų/ marinuotų/ šaldytų grybų mišinį. Grybus dėkite kokius turite, bet skaniausias šis patiekalas su džiovintais baravykais.
  5. Viską pamaišant dar troškiname apie 10-15 min.
  6. Valgome karštą. Kitą dieną pasišildžius keptuvėje taip pat labai skanu.

Panašūs receptai