Kepti avižiniai batonėliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Kai reikia skubiai užkąsti, rinkitės sveiką avižinių paplotėlių užkandį!
Ingredientai
- Avižos 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Pienas 200 ml
- Medus 50 g
- Maltas cinamonas 1 šaukštas (-ai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 200 g
Eiga
- Kiaušinius sumaišykite su pusiau riebia varške ir medumi. Supilkite pieną.
- Avižinius dribsnius sumaišykite su cinamonu ir kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių-pieno masę. Išmaišykite, pasūdykite ir palikite pastovėti 10 min.
- Viską supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą – svarbu, kad nebūtų labai aukštas sluoksnis. Dėkit į orkaitę ir kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje (kol gražiai apskrus).