Keptas vilkešeris su ryžiais, garintomis daržovėmis ir sviesto-balto vyno padažu

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 21, 2018
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kai norisi nustebinti žuvimi, verta žvilgteltį į retai sutinkamą, bet gardųjį vilkešerį Pridėjus kiek česnako, paprikos ir petražolių - greičiau nei per valandą sukursi mažą šedevrą.

Ingredientai

  • Vilkešeris 600 g
  • Druska 15 g
  • Pipirai 2 g
  • Aliejus 15 g
  • Druska (čimičiuri padažui) 1 pagal skonį
  • Petražolės (čimičiuri padažui) 20 g
  • Česnakas (čimičiuri padažui) 10 g
  • Žalia paprika (čimičiuri padažui) 20 g
  • Svietas (įdarui) 30 g
  • Česnako skiltelė (įdarui) 1 vnt
  • Šviežia kalendra (įdarui) 5 g
  • Druska įdarui 3 g
  • Pipirai (įdarui) 2 g
  • Citrina (kepimui) 50 g
  • Sausas baltas vynas (kepimui) 150 g

Eiga

  1. Išvalytą žuvį barstome druska, pipirais, alyvuogių aliejumis. Paliekame 10-15 min.
  2. Įdaras žuviai: imame sviestą, druską, pipirų kalendros, šviežią česnako skiltelę ir viską suminkome į ritinėlį.
  3. Kepimas: į kepimo indą dedame žuvį bei ją įdarome paruoštu įdaru. Ant viršaus uždedame citrinos skilteles. Užpilame sausu baltu vynu.Kepame 20-25 min, 170 °C.
  4. Čimičiuri padažas: sukapojame petražoles, česnaką, žalią papriką. Viska sumaišome, užpilame aliejumi, skaniname druska.
  5. Iškepta žuvis patiekiama su ryžiais, garintomis daržovėmis ir sviesto-balto vyno padažu bei žaliuoju "čimačiuri".

Panašūs receptai