Keptas vilkešeris su ryžiais, garintomis daržovėmis ir sviesto-balto vyno padažu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Kai norisi nustebinti žuvimi, verta žvilgteltį į retai sutinkamą, bet gardųjį vilkešerį Pridėjus kiek česnako, paprikos ir petražolių - greičiau nei per valandą sukursi mažą šedevrą.
Ingredientai
- Vilkešeris 600 g
- Druska 15 g
- Pipirai 2 g
- Aliejus 15 g
- Druska (čimičiuri padažui) 1 pagal skonį
- Petražolės (čimičiuri padažui) 20 g
- Česnakas (čimičiuri padažui) 10 g
- Žalia paprika (čimičiuri padažui) 20 g
- Svietas (įdarui) 30 g
- Česnako skiltelė (įdarui) 1 vnt
- Šviežia kalendra (įdarui) 5 g
- Druska įdarui 3 g
- Pipirai (įdarui) 2 g
- Citrina (kepimui) 50 g
- Sausas baltas vynas (kepimui) 150 g
Eiga
- Išvalytą žuvį barstome druska, pipirais, alyvuogių aliejumis. Paliekame 10-15 min.
- Įdaras žuviai: imame sviestą, druską, pipirų kalendros, šviežią česnako skiltelę ir viską suminkome į ritinėlį.
- Kepimas: į kepimo indą dedame žuvį bei ją įdarome paruoštu įdaru. Ant viršaus uždedame citrinos skilteles. Užpilame sausu baltu vynu.Kepame 20-25 min, 170 °C.
- Čimičiuri padažas: sukapojame petražoles, česnaką, žalią papriką. Viska sumaišome, užpilame aliejumi, skaniname druska.
- Iškepta žuvis patiekiama su ryžiais, garintomis daržovėmis ir sviesto-balto vyno padažu bei žaliuoju "čimačiuri".