Keptas upėtakis su bulvių kroketais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Keptas upėtakis su bulvių kroketais.

Ingredientai

  • Upėtakis 1 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Vynas baltas 50 g
  • Krapai Pagal skonį
  • Citrinos Pagal skonį
  • Citrinų sultys Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Bulvės virtos Pagal skonį
  • Miltai 40 g
  • Sviestas 30 g
  • Kiaušiniai 1 vnt

Eiga

  1. Marinatui: Upėtakį nuplauti, nuskusti žvynus, išdarinėti, pašalinti žiaunas ir dar kartą gerai išplauti šaltu vandeniu. Ant upėtakio išspausti 2 - jų citrinų sultis, apibarstyti ir nestipriai įtrinti žuvį pipirų ir druskos mišiniu ir 2 - 3 val. palaikyti vėsiai.
  2. Taip marinuotą žuvį dėti į keptuvą ar riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje apie 40 min. Likus 15- kai minučių iki kepimo pabaigos, į skardą sudėti įpjautus pomidorus.
  3. Pateikiant į stalą, į žuviai skirtą lėkštę sudėti keptą upėtakį, pomidorus ir kroketus. Puošti citrinų griežinėliais, krapais. Ant žuvies užpilti baltojo vyno.
  4. Bulvių kroketams: Virtas bulves sumalti mėsmale, pridėti sviesto, druskos, miltų, įmušti kiaušinį ir labai gerai išmaišyti.
  5. Formuoti nedidelius apvalius ar statinaitės formos kroketus. Juos dėti į gerai įkaitintus riebalus ir virti, kol gražiai pagelsta.

Panašūs receptai