Keptas upėtakis su bulvių kroketais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Keptas upėtakis su bulvių kroketais.
Ingredientai
- Upėtakis 1 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Vynas baltas 50 g
- Krapai Pagal skonį
- Citrinos Pagal skonį
- Citrinų sultys Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Bulvės virtos Pagal skonį
- Miltai 40 g
- Sviestas 30 g
- Kiaušiniai 1 vnt
Eiga
- Marinatui: Upėtakį nuplauti, nuskusti žvynus, išdarinėti, pašalinti žiaunas ir dar kartą gerai išplauti šaltu vandeniu. Ant upėtakio išspausti 2 - jų citrinų sultis, apibarstyti ir nestipriai įtrinti žuvį pipirų ir druskos mišiniu ir 2 - 3 val. palaikyti vėsiai.
- Taip marinuotą žuvį dėti į keptuvą ar riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje apie 40 min. Likus 15- kai minučių iki kepimo pabaigos, į skardą sudėti įpjautus pomidorus.
- Pateikiant į stalą, į žuviai skirtą lėkštę sudėti keptą upėtakį, pomidorus ir kroketus. Puošti citrinų griežinėliais, krapais. Ant žuvies užpilti baltojo vyno.
- Bulvių kroketams: Virtas bulves sumalti mėsmale, pridėti sviesto, druskos, miltų, įmušti kiaušinį ir labai gerai išmaišyti.
- Formuoti nedidelius apvalius ar statinaitės formos kroketus. Juos dėti į gerai įkaitintus riebalus ir virti, kol gražiai pagelsta.