Keptas paršelis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Ingredientai

  • Druska Pagal skonį
  • Kmynai Pagal skonį
  • Muškato riešutas Pagal skonį
  • Vynas baltas Pagal skonį
  • Sviestas Pagal skonį
  • Miltai Pagal skonį
  • Sultinys Pagal skonį
  • Prieskoniai Pagal skonį

Eiga

  1. Skaniausias keptas 4 - 8 savaičių amžiaus paršelis. Labai riebių paršelių mėsa ne tokia skani, tinkamiausia kepti, kai riebalų sluoksnis 0,5 - 1 cm storio.
  2. Paskerstą paršelį nuplikyti, nupešti jo šerius ir nusvilinti, kad neliktų smulkų plaukučių. Tai reikia daryti labai atsargiai, kad nepažeistume švelnios paršelio odos. Prieš apdorojant, kuiliukus dar reikia iškastruoti, nes kitaip jų mėsa įgyja specifinį kvapą. Po to paršelį nuplauti tekančio vandens srove, nusausinti ir išdarinėti (perpjovus pilvą nuo pat krūtinės, išimti vidurius).
  3. Išplovus vidų, paršelį įtrinti druskos, česnako, kmynų ir muskato riešuto mišiniu ir palikti keletai valandų ar net parai, įsisūrėti. Prieš kepant, dar kartą jį nuplauti ir paguldyti ant išteptos riebalais skardos. Kepti įkaitintoje orkaitėje, nepamirštant jį kaskart palaistyti kepant atsiradusia sunka. Reikia stebėi, kad neapdegtų ir nesutrūkinėtų paršelio oda. Baigiant kepti, kad paršelio oda būtų trapesnė, reikia užpilti baltojo vyno.
  4. Priklausomai nuo dydžio, paršelis iškepa per 1 - 1,5 val. Pateikiant į stalą, paršelį reikia perpjauti per pusę išilgai ir skersai - į 5 - 6 dalis. Gabalėlius sudėti į pašildytą pusdubenį taip, kad išliktų paršelio forma. Valgyti su padažu. Prie paršelio atskirai patiekti keptas bulves ar bulvių kroketus, agurkus, pomidorus, kopūstus ir kitas daržoves.
  5. Padažui: Svieste pakepinti miltus, kol šie visai susigers ir nebeliks birių. Nuolat maišant, praskiesti sultiniu, paskaninti prieskoniais, supilti į pašildytą padažinę ir pateikti. Padažą galima užpilti ir ant paršelio mėsos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!