Keptas karpis su riešutų padažu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Puikus Kūčių patiekalas. Ir ne tik.

Ingredientai

  • Karpis 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 4 vnt
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas 100 g
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Pienas 3 stiklinė (-ės)
  • Lazdyno riešutai 250 g
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Karpį įtrinti susmulkinto česnako, pipirų ir druskos mišiniu ir palaikyti apie 1 val. vėsiai, kad įsisūrėtų. Kepti įkaitintoje iki 180 - 200◦C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Kepti karpį galima ir įvyniotą į foliją, tik tada, likus 10 - 15 min. iki kepimo pabaigos, foliją reikia nuimti, kad gražiai apkeptų žuvies viršus.
  2. Padažui: keptuvėje ištirpinti sviestą, į jį įmaišyti miltus. Maišant, po truputį į padažą supilti pieną, kapotus lazdyno riešutus, trinto česnako skilteles. Paskaninti druska ir citrinų sultimis.
  3. Karpį pateikti salotų lapais išklotame žuviai skirtame pusdubenyje su riešutų padažu, puošti citrinų griežinėliais, riešutais ir petražolių šakelėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!