Keptas karpis su riešutų padažu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Puikus Kūčių patiekalas. Ir ne tik.
Ingredientai
- Karpis 1 vnt
- Česnakų skiltelės 4 vnt
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Sviestas 100 g
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Pienas 3 stiklinė (-ės)
- Lazdyno riešutai 250 g
- Česnakų skiltelės 3 vnt
- Citrinų sultys 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Karpį įtrinti susmulkinto česnako, pipirų ir druskos mišiniu ir palaikyti apie 1 val. vėsiai, kad įsisūrėtų. Kepti įkaitintoje iki 180 - 200◦C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Kepti karpį galima ir įvyniotą į foliją, tik tada, likus 10 - 15 min. iki kepimo pabaigos, foliją reikia nuimti, kad gražiai apkeptų žuvies viršus.
- Padažui: keptuvėje ištirpinti sviestą, į jį įmaišyti miltus. Maišant, po truputį į padažą supilti pieną, kapotus lazdyno riešutus, trinto česnako skilteles. Paskaninti druska ir citrinų sultimis.
- Karpį pateikti salotų lapais išklotame žuviai skirtame pusdubenyje su riešutų padažu, puošti citrinų griežinėliais, riešutais ir petražolių šakelėmis.