Keptas karpis su bulvėmis ir raugintais agurkais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Keptas karpis puikiai tiks Jūsų šventiniam ar Kalėdų stalui.
Ingredientai
- Karpis 1 kg
- Bulvės Pagal skonį
- Rauginti kopūstai Pagal skonį
- Aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Nuskustą karpį išdaryti, nuplauti, perpjauti per nugarą ir pašalinti kaulus. Karpio mėsą supjaustyti gabalėliais, pasūdyti, pavolioti miltuose bei kiaušinio plakinyje ir kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels.
- Keptą karpį sudėti į pašildytą pusdubenį ir į stalą patiekti kartu su bulvėmis.
- Bulves šiam patiekalui paruošti taip: nuskusti, supjaustyti lazdelėmis ir apvirti pasūdytame vandenyje. Dar kietokas išgriebti ir sudėti ant sietelio, kad nusausėtų. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta ir sudėti į pusdubenį su karpiu.
- Raugintus kopūstus pagardinti cukrumi, gerai išmaišyti, sudėti į salotinę ir patiekti į stalą