Keptas kalakutas su slyvomis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šventinio sultingo kalakuto receptas su slyomis.

Ingredientai

  • Kalakutas 1 vnt
  • Džiovintos slyvos Pagal skonį
  • Sviestas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Citrinų sultys Pagal skonį

Eiga

  1. Paruoštą kalakutą gerai išplauti, nusausinti, iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir apšlakstyti citrinų sultimis. Džiovintas slyvas nuplauti išmirkyti ir jomis įdaryti paruoštą kalakutą.
  2. Užsiuvus angą, kalakutą aptepti sviestu ir guldyti nugara ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar į keptuvą, kuriame įpilta stiklinė vandens. Kepti iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5-3 val., priklausomai nuo paukščio dydžio ir amžiaus.
  3. Kiek pakepus, temperatūrą reikia sumažinti iki 150°C ir retkarčiais paukštį aplaistyti kepimo metu susidariusiomis sultimis ar karštu vandeniu.
  4. Kalakutui iškepus, siūlus reikia išimti ir šaukštu išgriebti slyvas. Paukštieną sukarpyti žirklėmis ir sudėti į pašildytą dubenį, išlaikant paukščio formą. Į stalą patiekti palaistytą padažu, kuris susidarė kepant.

Panašūs receptai