Keptas kalakutas su slyvomis
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 14, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šventinio sultingo kalakuto receptas su slyomis.
Ingredientai
- Kalakutas 1 vnt
- Džiovintos slyvos Pagal skonį
- Sviestas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Citrinų sultys Pagal skonį
Eiga
- Paruoštą kalakutą gerai išplauti, nusausinti, iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir apšlakstyti citrinų sultimis. Džiovintas slyvas nuplauti išmirkyti ir jomis įdaryti paruoštą kalakutą.
- Užsiuvus angą, kalakutą aptepti sviestu ir guldyti nugara ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar į keptuvą, kuriame įpilta stiklinė vandens. Kepti iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5-3 val., priklausomai nuo paukščio dydžio ir amžiaus.
- Kiek pakepus, temperatūrą reikia sumažinti iki 150°C ir retkarčiais paukštį aplaistyti kepimo metu susidariusiomis sultimis ar karštu vandeniu.
- Kalakutui iškepus, siūlus reikia išimti ir šaukštu išgriebti slyvas. Paukštieną sukarpyti žirklėmis ir sudėti į pašildytą dubenį, išlaikant paukščio formą. Į stalą patiekti palaistytą padažu, kuris susidarė kepant.