Keptas kalakutas įdarytas obuoliais
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Kalakutas - šventinis patiekalas, o šis išskirtinis receptas Jums padės nustebinti, gardžiai ir sočiai pavaišinti visus artimuosius bei svečius!
Ingredientai
- Kalakutas 1 vnt
- Obuoliai 10 vnt
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Kiti mėgstami prieskoniai Pagal skonį
- Vanduo 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Kalakutą išvalyti, jeigu jis išvalytas, vis tiek jį nuplaukite ir paruoškite gamybai.
- Obuolius taip pat galite pasiruošti, juos reikia nulupti ir būtų gerai, jeigu išimtumėte visų vidų.
- Kalakutą ištrinkite druska ir sviestu, kitais mėgstamais prieskoniais, į vidų prikimškite obuolius.
- Kalakutą apšlakstykite vandeniu ir įdėkite į įkaitintą 180 C.
- Kalakutą atidarę orkaitę maždaug kas 10 minučių apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis, kad jis nebūtų per sausas.
- Kalakutas įškepęs tada, kuomet šakutė lengvai smeigiasi į mėsą.
- Iškeptą kalakutą galite aptepti ir papuošti spanguolių uogiene, tik žinoma prieš tai apšlakstykite susidariusiomis sultimis. Skanaus!