Keptas nerūkytas kumpis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kumpis Pagal skonį
  • Obuoliai Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Kvapieji pipirai Pagal skonį
  • Muškato riešutas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Krienai Pagal skonį
  • Miltai Pagal skonį
  • Sultinys Pagal skonį
  • Grietinė Pagal skonį
  • Sviestas Pagal skonį
  • Citrina Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas Pagal skonį
  • Miltai Pagal skonį
  • Sultinys Pagal skonį
  • Grietinė Pagal skonį
  • Garstyčios Pagal skonį
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Kumpį nuplauti, nusausinti, išimti kaulą, įtrinti druska bei prieskoniais ir palaikyti parą vėsiai, kad įsisūrėtų. Kumpį kepti įkaitintoje orkaitėje, padėjus jį ant skardos, ištiestos folija ar kepimo popieriumi apie 3-4 val. Kai paviršius apskrunda, jį palaistyti kepant atsiradusiomis sultimis, pavartant, kad vienodai keptų. Baigiant kumpį kepti, į susidariusį skystį įpjaustyti kelis rūgščius obuolius. Iškepusius obuolius pertrinti per sietelį ir sumaišyti su padažu.
  2. Kumpį galima kepti suvyniotą į foliją ar kepimo popierių, kepimo „rankovėje“. Likus 0,5-1 val. iki kepimo pabaigos, jį reikia išvynioti, kad gražiai apkeptų ir paviršius.
  3. Iškepusį kumpį pjaustyti 1 cm storio gabalėliais, kuriuos sudėti į pašildytą pusdubenį ir patiekti su virtomis bulvėmis, troškintais kopūstais, morkomis. Prie kepto kumpio tinka stiprūs krienų ir garstyčių padažai.
  4. Karštas krienų padažas: Miltus truputį pakepinti svieste, kol gražiai pagelsta. Į juos sudėti paruoštus krienus, supilti sultinį, įšspausti citrinų sultis, pasūdyti, suberti cukrų ir užvirinti ant silpnos kaitros. Paskiausiai sudėti grietinę ir dar pakaitini iki užvirimo.
  5. Į stalą patiekti pašildytoje padažinėje.
  6. Padažas su garstyčiomis: Sviestą (margariną) truputį pakepinti, kol išgaruos vanduo. Tada suberti miltus, o kiek pakepinus, supilti sultinį. Viską keletą minučių, pastoviai maišant pavirinti ant nestiprios kaitros. Pasūdžius, nukelti nuo ugnies, sudėti grietinę, garstyčias ir gerai išmaišyti. Patiekti pašildytoje padažinėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!