Kepta žuvis su svogūnais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Paprastas būdas, kaip skaniai iškepti žuvį - juk tam, kad būtų skanu, nebūtinai turi būti super sudėtinga.

Ingredientai

  • Žuvis 1 kg
  • Svogūno roputės 3 vnt
  • Aliejus Pagal skonį
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Nuskustą ir išskrostą žuvį gerai išplauname ir nusausiname. Smulkią žuvį galima kepti nepjaustytą, stambią - supjaustome gabalėliais.
  2. Žuvies gabaliukus pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame iš abiejų pusių miltuose ir kepame aliejuje, kol gražiai pagelsta.
  3. Svogūnus supjaustome žiedeliais ir pakepiname aliejuje, kol jie tampa skaidrūs (atidžiai stebime, kad jie nesudegtų).
  4. Žuvį sudedame į pakaitintą pusdubenį, užberiame kepintų svogūnų. Tinka valgyti virtomis arba keptomis bulvėmis, šviežiomis arba keptomis daržovėmis.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!