Kepta žuvis su svogūnais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Paprastas būdas, kaip skaniai iškepti žuvį - juk tam, kad būtų skanu, nebūtinai turi būti super sudėtinga.
Ingredientai
- Žuvis 1 kg
- Svogūno roputės 3 vnt
- Aliejus Pagal skonį
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Malti pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nuskustą ir išskrostą žuvį gerai išplauname ir nusausiname. Smulkią žuvį galima kepti nepjaustytą, stambią - supjaustome gabalėliais.
- Žuvies gabaliukus pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame iš abiejų pusių miltuose ir kepame aliejuje, kol gražiai pagelsta.
- Svogūnus supjaustome žiedeliais ir pakepiname aliejuje, kol jie tampa skaidrūs (atidžiai stebime, kad jie nesudegtų).
- Žuvį sudedame į pakaitintą pusdubenį, užberiame kepintų svogūnų. Tinka valgyti virtomis arba keptomis bulvėmis, šviežiomis arba keptomis daržovėmis.
- Skanaus:)