Kepta žąsis (antis) su obuoliais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
3 val.

Labai gardžios ir sultingos žąsies (anties) receptas ypatingoms progoms ir šventėms.

Ingredientai

  • Žąsis 1 vnt
  • Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
  • Obuoliai 6 vnt

Eiga

  1. Paruoštos (apdorotos ir gerai išplautos) žąsies vidų ir išorę įtriname druska, apšlakstome citrinų sultimis arba baltuoju vynu.
  2. Antaninius obuolius (galima imti ir kitus rūgščius) nuplauname, gerai nušluostome, nuo kotelių nuskutame žievelę, peiliu išimame taureles ir talpiai sudedame į paruoštą kepti žąsį arba antį (į antį obuolių telpa mažiau). Sudėję obuolius, angą užsiūname, sparnus ir kojas (kad neišsiskleistų kepant) surišame ir dedame į paruoštą skardą.
  3. Žąsį (antį) kepame iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parusvėja odelė. Po to temperatūrą sumažiname iki 150°C, įpilame į skardą 1-1,5 stiklinės vandens ir šiuo skysčiu kas 15-20 min. palaistome kepamą paukštį. Vandeniui išgaravus, papildome nauju, tik būtinai karštu.
  4. Žąsis kepa ilgai (2-2,5 val.), todėl, kad neapdegtų, galima ją apdengti folija ar kepimo popieriumi. Norint iškepti daugiau obuolių negu telpa į žąsies vidų, juos reikia kepti atskirai. Obuoliai turės žąsies prieskonį, jei kepant juos palaistysime tuo pačiu padažu, kuriuo buvo laistoma žąsis. Padažui tiks kepant susidariusios sultys.
  5. Antį su obuoliais kepame taip pat kaip ir žąsį, tik kiek trumpiau.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai