Kepta žąsis (antis) su obuoliais
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
3 val.
Labai gardžios ir sultingos žąsies (anties) receptas ypatingoms progoms ir šventėms.
Ingredientai
- Žąsis 1 vnt
- Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
- Obuoliai 6 vnt
Eiga
- Paruoštos (apdorotos ir gerai išplautos) žąsies vidų ir išorę įtriname druska, apšlakstome citrinų sultimis arba baltuoju vynu.
- Antaninius obuolius (galima imti ir kitus rūgščius) nuplauname, gerai nušluostome, nuo kotelių nuskutame žievelę, peiliu išimame taureles ir talpiai sudedame į paruoštą kepti žąsį arba antį (į antį obuolių telpa mažiau). Sudėję obuolius, angą užsiūname, sparnus ir kojas (kad neišsiskleistų kepant) surišame ir dedame į paruoštą skardą.
- Žąsį (antį) kepame iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parusvėja odelė. Po to temperatūrą sumažiname iki 150°C, įpilame į skardą 1-1,5 stiklinės vandens ir šiuo skysčiu kas 15-20 min. palaistome kepamą paukštį. Vandeniui išgaravus, papildome nauju, tik būtinai karštu.
- Žąsis kepa ilgai (2-2,5 val.), todėl, kad neapdegtų, galima ją apdengti folija ar kepimo popieriumi. Norint iškepti daugiau obuolių negu telpa į žąsies vidų, juos reikia kepti atskirai. Obuoliai turės žąsies prieskonį, jei kepant juos palaistysime tuo pačiu padažu, kuriuo buvo laistoma žąsis. Padažui tiks kepant susidariusios sultys.
- Antį su obuoliais kepame taip pat kaip ir žąsį, tik kiek trumpiau.
- Skanaus:)