Kepta vištiena su riebiu padažu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Šis patiekalas toli gražu ne dietos besilaikantiems žmonėms. Tačiau skonis toks puikus, kad privaloma pasimėgauti!
Ingredientai
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 200 g
- Česnakinė druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Raudonieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Paukštienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vištiena 2 kg
- Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Į puodą įpilkite pieną ir įmuškite kiaušinį. Uždaromame plastikiniame maišelyje, sumaišykite miltus, druską, papriką, pipirus ir paukštienos prieskonius. Tada įdėkite vištieną į maišą, sandariai uždarykite ir kratykite kol gerai aplips. Įmerkite vištieną į pieno ir kiaušinių mišinį ir į miltus. Neišmeskite likusių miltų.
- Užkaiskite keptuvę iki 185C. Įdėkite vištieną į karštą aliejų ir apskrudinkite abi puses. Sumažinkite ugnį ir kepkite vištieną apie 30 minučių. Išimkite vištieną ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Palikite keptuvėje 2 šaukštus karšto aliejaus ir į juos įdėkite likusius miltus. Nuolatos maišant, kepkite apie 2 minutes. Tada supilkite puodelį pieno ir, nuolant maišant, pavirkite kelias minutes. Patiekite maistą.