Kepta vištiena su riebiu padažu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Šis patiekalas toli gražu ne dietos besilaikantiems žmonėms. Tačiau skonis toks puikus, kad privaloma pasimėgauti!

Ingredientai

  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 200 g
  • Česnakinė druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Raudonieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Paukštienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vištiena 2 kg
  • Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Į puodą įpilkite pieną ir įmuškite kiaušinį. Uždaromame plastikiniame maišelyje, sumaišykite miltus, druską, papriką, pipirus ir paukštienos prieskonius. Tada įdėkite vištieną į maišą, sandariai uždarykite ir kratykite kol gerai aplips. Įmerkite vištieną į pieno ir kiaušinių mišinį ir į miltus. Neišmeskite likusių miltų.
  2. Užkaiskite keptuvę iki 185C. Įdėkite vištieną į karštą aliejų ir apskrudinkite abi puses. Sumažinkite ugnį ir kepkite vištieną apie 30 minučių. Išimkite vištieną ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  3. Palikite keptuvėje 2 šaukštus karšto aliejaus ir į juos įdėkite likusius miltus. Nuolatos maišant, kepkite apie 2 minutes. Tada supilkite puodelį pieno ir, nuolant maišant, pavirkite kelias minutes. Patiekite maistą.

Panašūs receptai