Kepta višta su medumi

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Gardžios vištos receptas ypatingu senolių rekomenduojamu kepimo būdu, kuriuo kepant gauname itin sultingą vištą.

Ingredientai

  • Višta 1 vnt
  • Medus 5 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Vištienos prieskoniai Pagal skonį
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Daržovės Pagal skonį

Eiga

  1. Vištą gerai ištriname prieskoniais: pipirais, druska, česnakais, vištienos prieskoniais ir medumi (medus suteiks vištai gražią auksinę spalvą). Paliekame marinuotis per naktį. Bet jeigu šeimyna nori greitai, pakaks palaikyti porą valandų. Pridedame bulvių, grybų ir kitų mėgstamų daržovių, kurios bus labai skanios, nes prisigers vištos sulčių.
  2. Kepame vištą 1h 30 min. Vis atidarome ir apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis.
  3. Kad višta iškeptų sultinga, siūlome išbandyti mūsų senolių taikytą kepimo būdą: vištą užmauname ant stiklainio. Stiklainyje turi būti įpilta iki pusės vandens (jei reikia, vištos apačią dar įpjauname, kad būtų galima užmauti ją ant stiklainio). Dedame į skardą, į kurą taip pat pripilta vandens. Kepdami vis pažiūrime, kad vanduo iš skardos neišgaruotų, jei išgaruoja, vis pripilame dar - šilto, kad nesutrūktų stiklainis. Stiklainis nesutrūks - tad bijoti šukių tikrai nereikia.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai