Kepta višta

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Skanus šventinis vištos receptas.

Ingredientai

  • Vištiena 1 vnt
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Citrina 1 vnt
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Morkos 1 vnt
  • Kvapieji pipirai 2 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Vištą išdarinėti, nuplauti, nusausinti, jos vidų ir viršų apšlakstyti citrinos sultimis, įtrinti druska ir palikti 3 val. vėsiai. Prieš dedant į orkaitę, kojas ir sparnus suglausti ir sutvirtinti, o odelę aptepti grietine.
  2. Kepti iki 200-220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol odelė gražiai parunda. Kai višta apkepa, į skardą įpilti sultinio arba vandens ir kas 15 min. ją aplaistyti šiuo skysčiu, o kepimo temperatūrą sumažinti iki 150°C. Kepti 1,5 val. Jei skystis išgaruoja, papildyti, tik būtinai karštu. Kepant, į padažą pridėti morkų griežinėlių, kvepiančiųjų pipirų.
  3. Iškepusią vištą supjaustyti gabalėliais, dėti į pašildytą pusdubenį, o patiekiant į stalą, apšlakstyti padažu, kuriuo buvo laistoma kepant.
  4. Prie keptos vištos, kai ji valgoma karšta, galima patiekti keptų bulvių, troškintų morkų su žirneliais, ryžių garnyrus. Šaltą vištą patiekti su įvairiomis salotomis, bruknių, spanguolių ar juodųjų serbentų rūgščiomis uogienėmis.
  5. Vištą galima kepti ir įdarytą obuoliais, džiovintomis slyvomis.

Panašūs receptai