Kepta višta
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 19, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Skanus šventinis vištos receptas.
Ingredientai
- Vištiena 1 vnt
- Grietinė 1 šaukštas (-ai)
- Citrina 1 vnt
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Morkos 1 vnt
- Kvapieji pipirai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Vištą išdarinėti, nuplauti, nusausinti, jos vidų ir viršų apšlakstyti citrinos sultimis, įtrinti druska ir palikti 3 val. vėsiai. Prieš dedant į orkaitę, kojas ir sparnus suglausti ir sutvirtinti, o odelę aptepti grietine.
- Kepti iki 200-220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol odelė gražiai parunda. Kai višta apkepa, į skardą įpilti sultinio arba vandens ir kas 15 min. ją aplaistyti šiuo skysčiu, o kepimo temperatūrą sumažinti iki 150°C. Kepti 1,5 val. Jei skystis išgaruoja, papildyti, tik būtinai karštu. Kepant, į padažą pridėti morkų griežinėlių, kvepiančiųjų pipirų.
- Iškepusią vištą supjaustyti gabalėliais, dėti į pašildytą pusdubenį, o patiekiant į stalą, apšlakstyti padažu, kuriuo buvo laistoma kepant.
- Prie keptos vištos, kai ji valgoma karšta, galima patiekti keptų bulvių, troškintų morkų su žirneliais, ryžių garnyrus. Šaltą vištą patiekti su įvairiomis salotomis, bruknių, spanguolių ar juodųjų serbentų rūgščiomis uogienėmis.
- Vištą galima kepti ir įdarytą obuoliais, džiovintomis slyvomis.