Kepta veršienos šlaunelė

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 23, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kumpis Pagal skonį
  • Lašiniai Pagal skonį
  • Svogūno roputės Pagal skonį
  • Česnakų skiltelės Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Kmynai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Actas Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Šlaunelę per naktį pamirkyti parūgštintame vandenyje. Išimtą iš marinato, nusausinti ir įtrinti svogūnų, česnakų, pipirų, kmynų bei druskos mišiniu (svogūnus ir česnakus galima smulkiai sutrintiti).
  2. Lašinukus supjaustyti juostelėmis, šlaunelę ištepti aliejumi ir prikaišioti lašinukų į aštriu peiliuku skersai raumenų padarytas gilias įpjovas. Tada dėti į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje ar krosnyje, retkarčiais palaistant susidariusiu sultiniu. Kepimo trukmė priklauso nuo šlaunelės dydžio.
  3. Iškeptą šlaunelę sudėti į didesnį pusdubenį, apipilti sultiniu ir pateikti Į stalą nepjaustytą,

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!