Kepta veršienos šlaunelė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kumpis Pagal skonį
- Lašiniai Pagal skonį
- Svogūno roputės Pagal skonį
- Česnakų skiltelės Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Kmynai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Actas Pagal skonį
- Vanduo Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Šlaunelę per naktį pamirkyti parūgštintame vandenyje. Išimtą iš marinato, nusausinti ir įtrinti svogūnų, česnakų, pipirų, kmynų bei druskos mišiniu (svogūnus ir česnakus galima smulkiai sutrintiti).
- Lašinukus supjaustyti juostelėmis, šlaunelę ištepti aliejumi ir prikaišioti lašinukų į aštriu peiliuku skersai raumenų padarytas gilias įpjovas. Tada dėti į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje ar krosnyje, retkarčiais palaistant susidariusiu sultiniu. Kepimo trukmė priklauso nuo šlaunelės dydžio.
- Iškeptą šlaunelę sudėti į didesnį pusdubenį, apipilti sultiniu ir pateikti Į stalą nepjaustytą,