Kepta šoninė garstyčių ir medaus padaže
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Labai gardus sultingos šoninės receptas.
Ingredientai
- Šoninė 1 kg
- Mairūnas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Rozmarinas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Raudonėlis 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Lauro lapai 5 vnt
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Garstyčios Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Tarkuotas sūris Pagal skonį
Eiga
- Mėsos marinatui išmaišome rozmariną, raudonėlį ir mairūną su garstyčiomis, medumi.
- Šiuo marinatu reikia ištrinti šoninę, užberti lauro lapelių ir palikti taip marinuotis per naktį ar bent jau keletą valandų.
- Mėsai išsimarinavus dėti į orkaitę su visu marinatu ir kepti apie 40 minučių iki kol mėsa gražiai apskrus.
- Jeigu įdėsite didesnį kiekį garstyčių kepant mėsai, galėsite patiekti su padažiuku. Galite paskaninti/papuošti petražolėmis, užtarkuoti sūrio.