Kepta seliava

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Seliava - ypatingai skani žuvis, sugaunama mūsų ežeruose. Taigi kreipiamės į pažįstamus žvejus, siunčiame prie ežerų ir laukiame šviežių, ką tik sugautų seliavų. Mmmm, skonis:) 

Ingredientai

  • Seliava 1 kg
  • Aliejus Pagal skonį
  • Miltai Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Citrina 1 vnt
  • Svogūno roputės 2 vnt

Eiga

  1. Išdarytą žuvį gerai išplauname, nusausiname, pasūdome, pabarstome maltais pipirais ir apvoliojame miltuose.
  2. Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apgelsta (kiekvieną pusę po 3-4 min.). Iškeptas seliavas sudedame į žuviai skirtą pusdubenį ir papuošiame citrinų skiltelėmis ar aliejuje pakepintais svogūnų žiedeliais.
  3. Itin skanu su keptomis bulvytėmis bei daržovių salotomis.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!