Kepta seliava
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Seliava - ypatingai skani žuvis, sugaunama mūsų ežeruose. Taigi kreipiamės į pažįstamus žvejus, siunčiame prie ežerų ir laukiame šviežių, ką tik sugautų seliavų. Mmmm, skonis:)
Ingredientai
- Seliava 1 kg
- Aliejus Pagal skonį
- Miltai Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Citrina 1 vnt
- Svogūno roputės 2 vnt
Eiga
- Išdarytą žuvį gerai išplauname, nusausiname, pasūdome, pabarstome maltais pipirais ir apvoliojame miltuose.
- Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apgelsta (kiekvieną pusę po 3-4 min.). Iškeptas seliavas sudedame į žuviai skirtą pusdubenį ir papuošiame citrinų skiltelėmis ar aliejuje pakepintais svogūnų žiedeliais.
- Itin skanu su keptomis bulvytėmis bei daržovių salotomis.
- Skanaus:)