Kepta lydeka

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Kepta lydeka

Ingredientai

  • Žuvis 1 kg
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Citrina Pagal skonį

Eiga

  1. Nuskustą lydeką išskrosti, išdarinėti, išplauti jos vidų ir nusausinti. Išėmus kaulus, lydeką supjaustyti nedideliais gabalėliais, kuriuos iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir pavolioti miltais.
  2. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels. Trumpai apkeptus lydekos gabalėlius baigti kepti orkaitėje.
  3. Iškeptus lydekos gabalėlius eilutėmis sudėti į žuvies pusdubenį, užbarstyti susmulkintais petražolių lapeliais ir papuošti citrinos griežinėliais.
  4. Panašiai galima kepti ir pateikti ir kitų rūšių žuvį.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!