Kepta lydeka
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Kepta lydeka
Ingredientai
- Žuvis 1 kg
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Citrina Pagal skonį
Eiga
- Nuskustą lydeką išskrosti, išdarinėti, išplauti jos vidų ir nusausinti. Išėmus kaulus, lydeką supjaustyti nedideliais gabalėliais, kuriuos iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir pavolioti miltais.
- Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels. Trumpai apkeptus lydekos gabalėlius baigti kepti orkaitėje.
- Iškeptus lydekos gabalėlius eilutėmis sudėti į žuvies pusdubenį, užbarstyti susmulkintais petražolių lapeliais ir papuošti citrinos griežinėliais.
- Panašiai galima kepti ir pateikti ir kitų rūšių žuvį.