Kepta lašiša

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Skani kepta lašiša

Ingredientai

  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Lašišos filė 2 vnt
  • Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 6 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Petražolės 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Česnako skilteles sutarkuoti su smulkia tarka, petražoles smulkiai supjaustyti.
  2. Vidutinio dydžio stikliniame dubenyje gerai sumaišyti česnakus, aliejų, baziliką, druską, pipirus, citrinų sultis ir petražoles, tai bus marinatas.
  3. Lašišos filė sudėti į plokščiadugnį kepimui tinkamą indą, apipilti marinatu ir maždaug valandą laikyti šaldytuve, kartais apverčiant lašišos gabaliukus.
  4. Orkaitę įkaitinti iki 190°C.
  5. Filė gabaliukus suvyniot į aliuminio foliją užpilant marinatu ir grąžinus į tą patį indą kepti apie 35-45 minutes, kol lašiša pradės lengvai trupėti badant su šakute.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!