Kepta lašiša
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Skani kepta lašiša
Ingredientai
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Lašišos filė 2 vnt
- Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 6 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Petražolės 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Česnako skilteles sutarkuoti su smulkia tarka, petražoles smulkiai supjaustyti.
- Vidutinio dydžio stikliniame dubenyje gerai sumaišyti česnakus, aliejų, baziliką, druską, pipirus, citrinų sultis ir petražoles, tai bus marinatas.
- Lašišos filė sudėti į plokščiadugnį kepimui tinkamą indą, apipilti marinatu ir maždaug valandą laikyti šaldytuve, kartais apverčiant lašišos gabaliukus.
- Orkaitę įkaitinti iki 190°C.
- Filė gabaliukus suvyniot į aliuminio foliją užpilant marinatu ir grąžinus į tą patį indą kepti apie 35-45 minutes, kol lašiša pradės lengvai trupėti badant su šakute.